Osmangazi Köprüsünün Geçiş Ücretleri Ne Kadar?

Hemen alt kısımdan köprü geçiş ücretlerinin ne kadar olduğuna bakabilirsiniz. Not: 2024 geçiş ücretleri alt kısma eklenmiştir. Yeni yılda köprü geçiş ücretlerine zam yapılmamıştır.

 

Köprü Ve Otoyollar İçin Araç Sınıfları

1. Sınıf Araçlar: Aks aralığı 3,20 m’den küçük iki akslı araçlar

2. Sınıf Araçlar: Aks aralığı 3,20 m ve 3,20 m’den büyük iki akslı araçlardan UKOME kararı gereği geçebilen ve geçemeyen araçlar

3. Sınıf Araçlar: Her türlü 3 akslı araçlar

4. Sınıf Araçlar: Her türlü 4 ve 5 akslı araçlar

5. Sınıf Araçlar: Her türlü 6 ve üstü araçlar

6. Sınıf Araçlar: Motosikletler

 

Köprülerde Zamlar Yeni Yıl İtibariyle Artmadı

Yeni bir yıla girmenin heyecanıyla birlikte günlük hayatta kullandığımız her şeye zam geldi. Köprü ve otoyol geçişleri yapılan zamlardan etkilenmedi. İhtişamlı görüntüsü ve kullanıcılarına sunduğu imkanla birlikte Osmangazi Köprüsünün geçiş ücretlerinin artmaması sürücüleri sevindirdi.

 

Osmangazi Köprüsü Özellikleri?

İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate indirme çalışmaları kapasında Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol çalışmalarının en önemli projelerinden biri de şüphesiz Osmangazi Köprüsü veya diğer adıyla İzmit Körfez Köprüsüdür. İki süper büyükşehir olan Bursa-İstanbul arasını da neredeyse yarı yarıya düşüren bu köprü sayesinde birçok araç sahibi yakıttan ciddi derecede tasarruf sağlıyor ve aynı zamanda araçlarının yıpranmasına engel oluyor.

İstanbul-İzmir otoyol çalışmaları kapsamında yaklaşık 39 ayda bitirilen bu köprü yaklaşık olarak 2,6 km uzunluğunda ve dünyanın dördüncü en uzun açıklığa sahip asma köprüsüdür. Köprü tam olarak İzmit Körfezinde bulunan Dilovası Dil Burnu mevkiiyle Altınova Hersek Burnu arasına inşa edilmiştir. Yap-işlet-devret modeliyle hizmete sunulan bu köprü normal olarak kullanılan devlet yolunu 95 km kısaltmayı başarmıştır.

 

Osmangazi Köprüsü Sınıfları

Kısa adı YİD projeleri olan Yap-İşlet-Devret aracılığıyla yapılan Osmangazi Köprüsünün bu yılki köprü geçiş ücretleri araç sınıfına göre belirlendi. Motorlu araçların 6 sınıfa ayırarak belirlenen geçiş ücretlerinin en yüksek tarifesi 5. sınıf araçlara aitken en düşük ücret tarifesi 6. sınıf araçlara aittir. En fazla kullanılan motorlu taşıt olan otomobillerse 1. Sınıfta yer almaktadır. 

 

Araç Sınıflarına Göre Köprü Geçiş Ücretleri

ARAÇ SINIFI

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ ÜCRET TARİFESİ (TL)

Otomobil 290 TL
Hafif ticari 465 TL
3. Sınıf (Aks sayısı 3 Olan Otobüs) 550 TL
4. Sınıf (Aks sayısı 4 veya 5 olan kamyonlar) 730 TL
5. Sınıf (Aks sayısı 6 ve üstü olan tırlar) 520 TL
Motosiklet 205 TL

 

KÖPRÜDEN SONRA KULLANILACAK OTOYOL ÜCRETLERİ NE KADAR?

Köprüyü kullanacak bir kişi aynı zamanda otoyol kullanım ücreti de ödemektedir. Örneğin bir otomobil Osmangazi köprü ücretini ödedikten sonra bursa kuzey gişesinden çıkış yapan bir otomobil 90TL otoyol ücreti ödemektedir. Aynı durum Bursa Kuzey üzerinden gelen bir kişi için de geçerlidir.

En uzak noktaları araç sınıflarına göre gösterelim:

Sınıf

Osmangazi Köprüsü - Bursa Kuzey Çıkışı

1. Sınıf 90 TL
2. Sınıf 150 TL
3. Sınıf 175 TL
4. Sınıf 235 TL
5. Sınıf 295 TL
6. Sınıf 70 TL

Not: En uzak noktalar baz alınmıştır. KGM üzerinden, Diğer bütün otoyol kullanım bilgisi için Tıklayınız.

Aynı zamanda köprü geçişi işin hesaplama robotu da bulunmaktadır. Tıklayınız.