Ehliyet, Pasaport ve Kimlik Harçları İnternetten Üzerinden Ödeme

Sürücü Belgesi, Pasaport Bedeli ve T.C Kimlik Kartı ücretlerini internet üzerinden ödeyebilir miyim? GİB üzerinden harç ödeme işlemleri nasıl yapılır? Kredi kartıyla harç ücreti ödenebilir mi?

Son 3 yıldır, Emniyet Müdürlüklerince dağıtımı yapılan ehliyet, kimlik ve pasaportların tüm işlemleri artık Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİ)bağlı olarak yürütülüyor. Yani şu an Ehliyet, Pasaport ve T.C. Kimlik kartı alacaklar iş ve işlemlerini nüfus müdürlüklerinde yapmaktadır.

Ehliyet, kimlik ve pasaport harç ücretleri artık Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) internet sitesi üzerinden banka kartı veya kredi kartıyla ödenebiliyor.

Pasport ve kimlik ücretlerini sorunsuz bir şekilde GİB üzerinden ödeyebilirsiniz. Sürücü belgesi yenileyeceklerin ve ilk defa sürücü belgesi alacakların dikkat etmesi gereken önemli bir husus bulunmaktadır. Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ödenecek ücretler birer harç ücreti olmadığı için GİB üzerinden ödenmemektedir. Sürücü belgesi ve Değerli kağıt ücretlerini GİB internet sitesinden ödeyebilirsiniz ama vakıf payını bankalar aracılığıyla ödemeniz mümkün. Ehliyet harç ücretleriyle ilgili sayfanın en altında bulunan açıklamayı okumayı unutmayınız!

Harç Ödemeleri Nasıl Yapılır?

1- Altta verdiğimiz adrese giriş yapınız.

Not: Sanal POS ile 02:00-23:45 saatleri arasında ödeme yapılabilmektedir.

2- Gelir idaresi sitesinde “HARÇ VE DEĞERLİ KAĞITLAR” linkine tıklayınız.

Bu başlık altında:

Pasaport için: “PASAPORT HARCI ÖDEME” ve “ PASAPORT DEĞERLİ KAĞIT BEDELİ ÖDEME” işlemlerinin ödemeleri ayrı ayrı yapılmaktadır.

Sürücü Belgesi için: “SÜRÜCÜ BELGESİ HARCI ÖDEME” ve “SÜRÜCÜ BELGESİ DEĞERLİ KAĞIT BEDELİ” işlemlerinin ödemeleri ayrı ayrı yapılmaktadır. Bununla birlikte “Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfına” ödenecek ücretleri banka aracılığıyla ödemeniz gerekmektedir.

T.C Kimlik Kartı için: “TC KİMLİK KARTI BEDELİ ÖDEME” ödemesi yapılmaktadır. Kimlik kartlarında sadece değerli kağıt bedeli ödenmektedir. Ehliyet ve pasaport gibi ekstra bir ödeme bulunmamaktadır.

 

Kredi Kartıyla Harç Ücretleri Ödenebilmektedir

Artık ödemelerin GİB’e geçmiş olmasından dolayı ödemeler internet üzerinden yapılabilmektedir. Ödemelerde kredi kartı kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra:

- Kredi Kartı
- E-Banka Hesabı
- Garanti Pay
- Foregin Key olarak ödemeler yapılabilmektedir.

Önemli Hatırlatma:

Ehliyet harç ücretlerini GİB üzerinden ödeyeceklerin dikkat etmesi gereken bir husus bulunmaktadır! Ehliyet harç ücretleri 3 kalem ödemeden oluşuyor.

1- Sürücü Harç ücreti(Devlete)

2- Değerli Kağıt Ücreti(Devlete) 

3- Hizmet Bedeli(Trafik Vakfına)

İlk iki ücret GİB üzerinden ödenebiliyorken Hizmet bedeli için ayrı ödeme yapılması gerekiyor. Yani GİB üzerinden ödeme yapmış olsanız bile ayrıca hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir. Bu nedenle bu üç ödemeyi birden ya direk anlaşmalı bankalarda gişe işlemi olarak veya yine anlaşmalı bankaların ATM veya İnternet Bankacılıklarıyla yapabilirsiniz. Hem ATM üzerinden hem de İnternet bankacılığı ile 3 ödeme türü için birden işlem yapılan bankalar alt kısımda verilmiştir.

 BÜYÜTMEK İÇİN ALTA Kİ RESME TIKLAYINIZ. İNTERNETTEN VE BANKAMATİKTEN ÖDEME BİLGİLERİ.

 

Yorumlar

Değerli kağıt ve Ehliyet Harç ücretini internet vergi dairesi (gib.gov.tr) den yatırırsak 3. ödeme olan Hizmet bedelini (trafik Vakfına) 145 TL yi nasıl yatıracağız ?
Cevap
Bankadan veya bankamatikten yatırabilirsiniz. Yada hiç uğraşmayın bence hepsini bankadan toplu ödeyin.
Cevap
Malum yeni yılda harçlara zam gelecek. şu an kurs devam ederken daha sınava girmeden mevcut rakamlar üzerinden ödeme yapılsa, bu ödeme dekontları ocak ayında kullanılabilir mi?
Cevap
Yeni yılda harçlara zam geldiğinde ödemiş olduğunuz harcın zam farkını ödemeniz gerekecektir.
Cevap
merhaba
vergi dairesine ödenen 13 tl nasıl ödeniyor teşekkürler
Cevap
Gib üzerinden ödenebiliyor. Fakat internet bankacılığınız varsa online olarak hem değerli kağıt hem de vakıf payını ödemenizi öneririm. Yada ziraat ve halkbank atm üzerinden de ödenebiliyor.
Cevap
Ben atm den harç parasını yatırdım ama makbuz vermedi yarın randevum var ne yapmam gerek dekontu çıktı almam gerekir mi yoksa nüfus müdürlüğünde gittiğimde gözükür mü? Ne yapmam gerekiyor
Cevap
Şu an nüfus müdürlükleri dekont talep etmiyorlar. Harçlar sistemde görünüyor.
Cevap
13+2 TL yi yatırdıktan sonra internet üzerinden,randevuda makbuz görmek istiyorlar mı?
Cevap
Hayır artık istemiyorlar, sistemde direk görünüyor zaten ödemeyi yaptıysanız.
Cevap
Eski tip sürücü belgesi yenilemede 13+2 demişsiniz.13 tl ödedim ancak 2 tl nereye ödenecek ?
Cevap
Gib üzerinden sadece 13 TL ücret ödenebiliyor. 2 TL vakıf payıdır. Bu ücreti internet bankacılığıyla ödemeyi deneyebilirsiniz.
Cevap
Benim eski b sınıfı ehliyet ve yeni a2 ehliyetim var şuan a sınıfını çıkarmak için ne yapmalıyım yazıları okudum ama çok karışık geliyor bana
Cevap
Sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Ehliyet yenileme işlemi yapıyorsunuz otomatikman eski ehliyet sınıflarınızın karşılığı yeni ehliyette görünüyor. Değişim tablosu var paylaşıyorum oradan bakabilirsiniz:

https://ehliyetsinavihazirlik.com/images/ehliyet-degisim-tablosu.png
Cevap
Ben B sınıfında D sınıfına yülksettim D sınıfı yazmıyor diğer ehliyetler yazıyor onu mu seçmeliyim
Cevap
Ödeme de mi yazmıyor? Toplam miktar üzerinden bakabilirsiniz. Ehliyet harcı sayfamız var o sayfayı ziyaret ederek fiyatlara erişebilirsiniz.
Cevap
BENİM EHLİYETİM YENİ TİP D SINIFI SÜRESİ DOLDU YENİLEME YAPCAM NE KADAR ÜCRET ÖDERİM VE İNTERAKTİF VERGİ SİTESİNDE HANGİ YOLU İZLEMEM LAZIM
Cevap
Yeni tip ehliyetin yenilenmesi ücreti 280 TL kart ücreti ve 65 TL vakıf ücreti şeklindedir. Bunun tamamını interaktif sistemde ödeyemezsiniz. Çünkü 65 TL olan vakıf ücreti devlete ait bir ödeme olmadığı için bankadan ödenmesi gerekir.

Size önerim kullanmış olduğunuz bankanın internet bankacılığından tüm harç ücretini tek seferde ödemeniz olacaktır.
Cevap
Sertifika çıkmasını beklemeden harcı yatırsak sorun olurmu?
Cevap
Evet ödeme yapabilirsiniz. Fakat diyelim ödeme yaptınız ama ehliyeti 2023 yılında çıkarmak istediniz. Her yıl harçlara zam geliyor. O farkları bir daha ödemeniz gerekecek.
Cevap

Yorum ekle