E-sınavda başarılı olmak için kaç puan gerekiyor? Geçme puanı kaç? 68 Puan ile ehliyet sınavından geçer miyim?
Ehliyet sınavında yanlış cevaplar doğru cevabı götürüyor mu?
Ehliyet sınavında yanlış verilen yanıtlar doğru cevabı götürmez. Toplam doğru cevap sayısına bakılır.
Ehliyet sınavında kaç doğru cevap olmalı?
Ehliyet sınavında en az 35 doğru cevap olmalıdır.
Ehliyet sınavında kaç soru sorulur?
Ehliyet sınavında toplam 50 soru sorulur. Her soru iki puan değerine sahiptir.
Ehliyet sınavında 68 puan geçer mi?
Hayır 68 puanla ne yazık ki sınavdan başarılı olamazsınız. 1 soruyla sınavı kaybetmiş olursunuz.
Ehliyet sınavında 70 puan geçer mi?
Ehliyet sınavında 70 baraj puandır. Bu puanı alan bir aday sınavdan başarılır olur.
Hangi dersten kaç soru yapıldığının önemi var mı?
Ehliyet sınavında toplam 4 alan bulunuyor. Trafik, İlk yardım, Motor ve Trafik adabı olmak üzere. Hangi alandan kaç soru cevapladığınızın hiç bir önemi yok. Toplam verilen doğru cevap sayısı 35 olduğununda başarılı sayılırsınız.
Nasıl bir sürücü olunmalı?
Ehliyet sınavı puan hesaplamasıyla ilgili anlatacaklarımız üstte ki anlattıklarımızla sınırlı kalmıştır. Ekstra anlatılacak pekte bir şey yok. Yazının devamını editörünüz olarak bugün başımdan geçen bir olayla tamamlamak istiyorum. Yaklaşık 15 senelik sürücülük hayatımda Allah'a şükür hiç kaza yapmamıştım. Velev ki bugün bu büyü bozuldu. Kaza yaptıktan sonra aracımın hasar görmesine değil, yaptığım kazanın beni düşürdüğü umutsuzluğa karşı şok yaşadım. Yaptığım kazanın öyle elle tutulur hiç bir yanı yok desem yeridir. Virajda ağır ağır giderken güneşe karşı kamaşın gözlerimi korumak amacıyla, güneş gözlüğümü teyibin alt kısmında bulunan hazneden almak istedim. Sadece 3 saniye süren bu eylem sonucunda önde oluşan trafik nedeniyle duran araca çarparak sonuçlandı.
Evet her şey bu kadar basit görünüyor. Okuduğunuz için teşekkür etmek isterdim ama ne yazık ki anlatacaklarım henüz bitmedi. Aradan saatler geçtikten sonra neden kaza yaptım diye kendime sorduğumda bundan bir takım sonuçlar çıkardım. İlk söyleyeceğim şey alışkanlıkların hayatımız üzerinde inanılmaz etkileri olduğudur. Bir süre sonra sürücülük vasfı otomatiğe bağlıyor haliyle. Her gün sabah geçtiğim yoldan bu defa akşam geçmiştim. Fark buydu. Sabahları orada hiç trafik olmadı şimdiye kadar. Akşam, o trafikte beyin alışkanlıkları neticesinde yolun trafiğini önemsemedi. Frene basmak gibi çok önemli bir eylem karşısında, idrak yeteneği beynin otomatikleşmiş fonksiyonlarından emir almayı tarcih etti. Ve neticesinde kaza yaptım. Buradan herkese önerim dikkatli olun. Trafiğin ne zaman ne getireceğini kestirmek çok zor. Alışkanlıklarınızla değil, dikkatinizle araç sürün. Bununla birlikte yolda sadece kendinizi değil trafikte size risk oluşturabilecek diğer araçları da gözleyin. Onların hareketlerinin neticelerini de kestirirseniz kaza yapma riskiniz azalır.