Ehliyetim Nerede? Kaç Günde Gelir? PTT Ehliyet Takip

ehliyet belgem nerede

Ehliyetler kişinin işlemler esnasında "beyan ettiği" adrese gönderilmekte. Nüfus müdürlüklerinde işlem yapıldığı sırada bilgiler anında online sisteme işlenmekte ve basım süreci başlamaktadır. 

Ehliyetim gelmedi? Ehliyetim elime ulaşmadı? Ehliyetim nerede? Ehliyetim ne zaman gelir? Ehliyet için PTT sorgulaması nasıl yapılır? Gibi bir çok sorunun cevabı alt kısımda yer almaktadır. 

 

PTT İle Ehliyet Belgemin Nerede Olduğunu Nasıl Sorgularım?

Nüfus müdürlüklerinde işlem yapılırken sizden "adres" ve "cep telefonu numarası" isteniyor. Ehliyet belgeniz bu adrese gönderiliyor, gönderi takip numarası ise cep telefonunuza. İşlemler sırasında size herhangi bir barkod numarası verilmiyor.

Yeni ehliyetiniz basım merkezinde üretildikten sonra "PTT Kargo Aracılığıyla" vermiş olduğunuz adrese gönderiliyor. 

Basım işlemi bitip yeni ehliyetiniz kargoya iletildiğinde "cep telefonunuza" mesaj yoluyla "barkod numarası" gönderilmektedir. İşte bu barkod numarasıyla ehliyetinizi online olarak nerede olduğunu görebilir ve elinize ulaşmadıysa nereye iletildiğini sorgulayabilirsiniz. 

Kargonuzu takip etmek için PTT gönderi takibi sorgulama yapmanız gerekmektedir. Altta verdiğimiz takip linkine tıklayınız.

Ehliyetinizin Nerede : PTT gönderi takibi

Sürücü belgesi basıldığını takip etmek için “https://www.turkiye.gov.tr/nvi-surucu-belgesi-basvuru-durum-sorgu” adresine giriş yapınız.

Ehliyetiniz elinize ulaşmadıysa ne yapmanız gerekir?

PTT görevlisi 2 defa adrese teslim edemediği durumlarda ehliyet belgeleri 7 gün süre ile PTT şubesinde bekletilecek, PTT görevlileri beyan sırasında verdiğiniz telefon numarasına ulaşmak suretiyle belgenizi almanızı isteyecek. Telefon ile ulaşılamaması durumunda ise ehliyet belgeniz başvuru yaptığınız Nüfus Müdürlüğüne gönderilecektir. Aynı zamanda PTT görevlisi gönderiyi teslim edemediğinde kapınıza "sizi adresinizde bulamadığına dair kağıt" yapıştırmaktadır. Yakınınızda teslim alabilir. PTT görevlisinin inisiyatifine kalmış bir durumdur. 

Tabi ki takip numaranızla ehliyetinizin durumunu kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. 

 

Ehliyetim kaç günde elime ulaşır?

Ehliyetler en geç "1 hafta" içerisinde kişinin elinize ulaşır. Eğer ehliyetiniz gelmediyse ve cep telefonunuza barkod için SMS gönderilmediyse, öncelikle baskı işlemleri yapılmamış olabilir ya da cep telefonu veya adresinizi işlemler esnasında hatalı vermiş olabilirsiniz.

Eğer çok süre geçti ve ehliyetiniz gelmediyse "PTT Müşteri hizmetlerini" aramanızı öneririz.

 

Geçici ehliyet belgesi kaç gün geçerli?

Ehliyet belgesi için başvuru yapanlara trafik tescil şubesi tarafından  Ek-50 Belgesi (geçici ehliyet belgesi) verilmektedir. Geçerlilik süresi 30 gündür. Ama zaten ehliyetiniz en geç bir haftada gelir. Ehliyetiniz geç gelirse ve araç kullanmanız gerekirse trafik tescil şubesine uğrayarak geçici belgenin süresini uzatınız.

Geçici ehliyet belgesi nedir? Ek-50 Örneği

Yorumlar

ehliyet eve gelip gitmiş nereye gidiyor bilen varmı
Cevap
Valla bana da 7 güne gelir dediler 10 gün oldu ses seda yok parasını alirken anında aliyolar göndermesi neden bu kadar zor anlamıyorum alti üstü minik bi ehliyet yani
Cevap
Ankara'dan geldiği için yüklemesi buraya gelmesi burdan şubeye gitmesi şubeden sana gelmesi baya uzun sürüyor
Cevap
20.12.2022 de baş vurdum ve 21 gün oldu başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır diyor 199'da aradım bir gelişme olmadı
Cevap
Arkadaşlar yeni ehliyet başvurusundan sonra e-devlette 1 ay süreyle geçerli geçici sürücü belgesi çıkıyor. 1 aya kadar telaş edilecek bir durum yok diye düşünüyorum.
Cevap
1 ay değil 15 gün süreyle veriyor
Cevap
3 hafta oldu hala yok ne mesaj var ne arama başvurunuz basım öncesi kontrol asamasindadir diyor e devlette anlamadim gitti
Cevap
15 gün oldu ne msj var ne gönderim var nerde olduğunu öğrenmek istiyorum
Cevap
6 gün oldu daha ehliyetim gelmedi dağıtıma da çıkmadı SMS gelmedi bana ne zaman gelir tahmini bilen var mı?
Cevap
Ehliyetin geldimi...benim 12 gün oldu daha gelmedi
Cevap
Neden bukadar geç geliyor anlamadım benimkide gecmi gelicek acaba
Cevap
Ben bu ayın 10 unda başvurdum hala ses yok. Sözde 1 hafta deniliyor yok öyle bişey. 10.11.2022 başvuru tarihim, bugün ayın 18 i hala ses yok. E devlete bakıyorum, daha basım öncesi kontrol aşamasında diyo. Basıma bile geçilmemiş nasıl 1 haftada gelecekmiş.
Cevap
1 hafta oldu ehliyetim hala basım aşamasında neden
Cevap
Müracatımdan bir gün sonra süreyi 2 sene daha uzattılar! Bari bizede ehliyet vize süresini 12 yıl yapsalar.!
Cevap
Kimlik geldi ehliyet gelmedi neden acaba ve ne zaman gelir bilgi verirseniz sevinirim
Cevap
Kargom 1 haftadır il içi dağıtımfa diyor geleceğinden ümüdim yok.
Cevap
Kardeşim dağıtım aşamasindaysa gelmediyse gidip kendin alabilirsin
Cevap

Yorum ekle