e-Sınav Nedir? | Elektronik Ehliyet Sınavı Hakkında Tüm Detaylar!

E sınav nedir? Elektronik sınav nedir?

Sürücü adaylarına bu makalede, Elektronik ehliyet sınavın(e-sınav) nasıl yapıldığıyla ilgili detaylı bilgiler aktarmaya gayret edeceğiz. Sürücü adayları açısından zamandan tasarruf sağlayan elektronik ehliyet sınavın işleyiş ve süreçlerini anlamak için yazının tamamını okumanızı ve sayfanın en altında bulunan e-sınav videosunu mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

Elektronik ehliyet sınavı ne zaman yapılır?

E-sınavlar için randevu alınmaktadır. Kursiyer elektronik sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra randevu alabiliyor. Bir kursiyer en son katıldığı sınavdan sonra 45 Gün içinde e-sınava girmezse 1 hakkı yanmış sayılır. 

E-sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Sınavı tamamlar tamamlamaz e-sınav sonuçları belli olmaktadır. 

E- Sınav nasıl yapılır?

e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Sınavlar bilgisayar başında yapılıyor ve özel e-sınav yazılımıyla sorulara ileri geri yapılarak seçeneklere işaretleme usulüyle cevap veriliyor.

E- Ehliyet sınavı maliyeti nedir?

Elektronik sınav giriş ücreti 400 TL’dir. E-sınav ücretlerini internet bankacılığı veya atm yoluyla ödenmektedir. (Ziraat, Halk ve Vakıf bank)

Elektronik sınavı başvuru yapabilmek için başlıca koşul nedir?

Sürücü adayının elektronik sınava başvuru yapabilmesi için kursun vereceği teorik eğitimin tamamını tamamlanmış olması gerekiyor. Eğitimler tamamlanmadığı müddetçe e-sınava girilmemektedir.

Elektronik sınava giriş hakkı kaçtır?

Elektronik sınava giriş hakkı 4(dört)’tür. 

E-Sınav randevu tarihi değiştirilebilir mi?

E-sınav kılavuzuna: göre “Sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan kursiyer, e-sınav tarihinden en az 3 (üç) gün önce randevusunu değiştirebilir.”

Elektronik sınavda hangi alanlardan soru soruluyor ve sınav kaç dakika sürmektedir?

Elektronik sınavda 12 İlk yardım, 23 Trafik, 9 Motor ve 6 Trafik adabı sorusu sorulmaktadır. Sınav toplam 50 sorudan oluşuyor. Sınav süresi 45 dakika sürmektedir. 

Elektronik sınavdan başarılı olduktan sonra Direksiyon sınavı ne zaman olur?

Direksiyon sınavlarının planlaması yapılırken birçok unsur göz önüne alındığı için herhangi bir tarih belirtmek yanıltıcı olabilir. Sürücü adayına herşeyden önce kurs tarafından direksiyon dersinin planlanması ve verilmesi gerekmektedir. Bu eğitim verilmeden direksiyon sınavına giriş yapılamaz. Teorik sınavdan sonra direksiyon sınavı ne zaman olur sorusu için tahmini bir süre olarak tüm süreçler ele alındığında en erken bir 1 ay sonrası diyebiliriz.

E-sınav için giriş belgesi var mı?

Evet var. Sınava girebilmek için giriş belgesinin sürücü kursundan temin edilmesi gerekiyor. Sınava giren bir kursiyerin yanında elektronik cihaz olmamalıdır. Kimlik belgesi mutlaka adayın yanında bulunmalıdır. Sınavdan en az 15 dakika önce e-sınav merkezinde hazır olunmalıdır. E-sınav kılavuzuna göre sınava geç kalan aday sınava alınabilir ancak erken çıkan bir aday olursa geç gelen aday sınava giremez. Kısaca sınavdan kimse çıkmamış ise sınava geç kalan aday girebilir. 

E-sınav için başarı sınırı kaçtır?

E-sınav’da sorulan 50 sorulduğundan üstte bahsettik. Her soru 4 şıktan oluşuyor. Sınavdan başarılı olabilmek için en az 70 puan almak gerekiyor. Yani geçmek için en az 35 doğru cevap verilmiş olmalıdır.

E-sınava kimler girebilir?

Sürücü kursuna başvuru yaparak sorumlu olduğu derslerin eğitimlerini tamamlayan tüm kursiyerler e-sınav başvurusu yapabilir.

E Sınav Videosunu İzlemeyi Unutmayınız!

Sürücü kursu Fiyatları A'dan Z'ye

Elektronik sınav sonuçları sorgulama

Elektronik ehliyet sınavı başvuru ve randevu işlemleri